Sunday, 6 January 2013

Segmen : Saya Blogger Dari Negeri ...


Assalamualaikum .


Berdasarkan banner kat atas tu mmg terang lagi bersuluh la piqa join segmen : saya blogger dari negeri ..

 Kalau nak join contest ni. so, korang boleh la click kat banner kat atas & tgk syarat-syarat nye . Dan boleh follow sekali lha tuan pnye blog tu..
HAHAHA . Tolong promote .

SEGMEN : Saya Blogger Dari Negeri Terengganu Darul Iman
Saya bangga menjadi rakyat Terengganu . Oleh kerana kepekatan loghat org terengganu ni so, piqa x cakap terengganu la. takot dok paham kangg . susoh kite plop nop translate .
HAHA.

oke first kite ckap pasal tempat - tempat menarik kat terengganu . Terengganu agak famous dengan pantai- pantai yg comel- comel la. yela , tepi laut kan. Antaranye Pantai Batu Burok . Pantai ni memang menjadi tumpuan la . Angin pantai yg kencang gitu lohh . So, mmg ramai sgt . Padat . Sampai x ade tempat nk duduk . Kalau piqa , piqa suke tgok org maen kude . Piqa x pernah naek pown . Takot . X mahal pown . 5 ringgit je. So , blogger -blogger sekalian boleh la pergi . X rugi .



Next , Pulau Bidong . okayy , cakap terus terang la piqa x pernah pergi pown kat Pulau Bidong . AHAHA. Malu nye . Piqa x sure ape yg ade kat Pulau Bidong . Tapi yg special nye ad sebuah tugu yg dibina untuk memperingati pelarian Vietnam kat pulau tu . Sape yg belajar sejarah confem tahu la tntg sejarah tu .

Dan banyak lagi pulau - pulau yg ada kat Terengganu ni seperti Pulau Perhentian , Pulau Kapas . Pulau Kapas besttt . Ha ! Pulau Redang  pon ade.
Selain pulau - pulau yg disebut tu actually banyak lagi pulau - pulau kecil yg indah - indah la . Tapi x dikomersial jew . Contohnye pantai Airport . HAHA . Sebenarnye lokasi die dekat dengan Airport KUALA TERENGGANU . Yang best kat sane air laut die masim sgt . TAPI , best .  


talk about makanan pulak . Konfem la keropok lekor . kerepok ni memang famous dah kan ?
goreng panas- panas cicah lada . Aummm . sedapp . Terkecur air liur ambe . Jadi sempena tahun melawat terengganu ni , boleh lha dtg cni . boleh beli keropok berkilo - kilo .



Mall yg femous kat cni MYDIN MALL . ape lagi ah . haha . Giant . Hock kee seng . the store . Psar Payang . Pasar Payang boleh cari batik yg murah - murah . yang penting boleh tawar - menawar mcam kat Kelantan jgak . Boleh melawat DESA MURNI   & ATIKAH SONGKET  punye kilang . DESA MURNI kilang nya dekat pulau rusa. ATIKAH SONGKET , piqa x konfem  lha. 
Satu yg kene sabar bila dtg terengganu ialah kalau kat jalan raye tu , pemandu die kedekut sikit lha . x macam KL. hahaha . so,,kalau jem tu kene sabar la. 




hahahaha . k dats all . bnyak lagi la yg best- best kat sini . Kalau ade ape - ape request nk tao tntg terengganu , boleh la tingglkan komen k ape- ape . tankiu



saya nok tag :
Qin 





Done read ? Hit follow and like ? gracias

98 comments:

  1. mcm syokk ja p ganu tu..
    lom penah p lagi pon..huhu..
    tiba tiba teringat MLM..loghat ganu jgk kn..heee

    ReplyDelete
  2. da follow blek.. hehhee
    tq for follow me... :)

    ReplyDelete
  3. mun tak taw kenapa dalam banyak banyak negeri , mun paling suka teganu . hehe

    mun dah follow sini , #13

    ReplyDelete
  4. salam kunjungan kembali & follow.. :)
    blogger dari perak terbang ke terengganu.. :D

    ReplyDelete
  5. done follow awak ^^ dr segmen sama :)

    ReplyDelete
  6. oh orghang Terengganu yer, nie orghang Kedah mai nak kenal, follow sini balik...http://asmarpunyablog.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. thanks follow

    :)

    btw, kalau boleh, leh tak buang word verification kat komen?
    susah la nak komen. dah la mata rabun -_-
    boleh refer sini utk buang dia http://erynsyaze.blogspot.com/2012/11/im-not-robot-please-remove-your-word.html
    thanks!

    from perak
    -xoxo-

    ReplyDelete
  8. hahaha . sorryy 2. susahkan pulak .
    nati piqa buat kayy .
    btw thankss

    ReplyDelete
  9. orang kedah mai singgah sini membalas kunjungan... done follow you...

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang sebeberapa ini.

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    susoh gok bile kite cakap orang dok paham..terpaksa tuko bahasa

    ReplyDelete
  11. naik kapal selam datang sini.
    balas kunjugan. hihi.

    http://pinkuntukaku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  12. Roomate!!!! mari jln2 sini. Udah polow mollow you!

    ReplyDelete
  13. tq..balas kunjungan.dr blogger perak.done follow ye
    http://miarinacomot.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  14. thanks , balas kunjungan dari perak .. ohh yaa . yaya last pegi tgnau thun 2007 . . ehehe . perak ke ganu amat laa jauh . seharian pejalann , btw . akak ipar yaya org Kuala Terengganu .

    ReplyDelete
  15. Singgah balas dari segmen yg sama.
    Mamat Penang dah follow Minah Ganu!
    Hehehe...Salam Kenal ;)

    ReplyDelete
  16. dah follow sini..
    dari segmen sama..
    http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  17. deq,singgah sini..tp xleh nak follow..error la :(
    u should be pasang new button 'follow ' mcm blog sis :)

    ReplyDelete
  18. singgah sini..polkanyaaa blog dia..hihi~

    ReplyDelete
  19. hi ore ganu>>saya blogger klate..Datang bw dan follow dari segmen sama.
    http://indahsutera0605.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    Nak tambah Kenalan blogger lagi meh join: http://indahsutera0605.blogspot.com/2013/01/segmen-terjah-tahun-baru-aisyahhumaira.html

    ReplyDelete
  20. folow balik dari segmen hihi

    ReplyDelete
  21. saye pong orang ganu gok. folo doh awok mula. hehe :D

    ReplyDelete
  22. singgah kembali........

    na na na teganu kiter

    ReplyDelete
  23. done follow thanks follow me,
    salam perkenalan...=)

    ReplyDelete
  24. Hye darl..thnkx visit my blog ya..im from melaka..will come bck!keep it up gurl!
    http://aslvieadam.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html?m=0#links

    ReplyDelete
  25. salam...terima kasih sudi singgah blog sye =)

    ReplyDelete
  26. singgah dari Labuan.,
    special entry for you dear~ ^^

    http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2013/01/300.html

    ReplyDelete
  27. salam dear...akak balas kunjugan dari segmen yg sama...suka polka dot...

    ReplyDelete
  28. Dari Johor singgah ke Terengganu .. Cakk! terjah kembali membawa ole-ole dari Muar, salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  29. follower 51 melapor diri..tqvm sudi follow blog saya...

    ReplyDelete
  30. tq follow miss zerocinta... nice to meet u.. salam perkenalan..

    ^__^

    ReplyDelete
  31. kunjungan balas.... terima kasih dik.... dah lama tak ke nganu.... last pergi sana thn 2004....akak pergi pulau redang, memang best...

    ReplyDelete
  32. Salam ukhuwah org teganu :P ,

    kunjung balas n follow dr segmen yg sama

    http://zira-aziz.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  33. Assalamu'alaikum...
    Balas kunjungan sahabat n follow
    dari segmen yang sama
    http://kharisma-alfath.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  34. DARI SEGMENT YG SAME...SELAMAT BERKENALAN..=)

    http://wwwfarisya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  35. singgah kembali. salam kenal =)

    ReplyDelete
  36. dah follow sini jgk..:)yg gambar dodol yg cute tu ye ;)

    ReplyDelete
  37. salam...ke sini utk membalas kunjungan dan done follow you...btw,terima kasih ats kunjungan dan pujian tu,..hihi.. :)

    ReplyDelete
  38. Salam..visit here and done follow u back..Have a nice day :)

    ReplyDelete
  39. dr segmen sama.. done follow u dear.. ^___~

    ReplyDelete
  40. KAK BUI TERINGIN NAK G TERENGGANU..NAK G PULAU PERHENTIAN..KALAU KAK BUI G SANA,NNT PIQA JADI TOURIST GUIDE BOLEH?HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je kak bui . tapi , kene ad PITIS la kene bg .
      HAHA . gurau je lha .


      pitis = duit

      Delete
  41. Happy...Nice blog...Terima kasih kerana bertandang ke blog saya

    ReplyDelete
  42. Termasuk jugak Mydin Mall tue. Hhehe... tempat famous untuk orng Tganu. Gedung beli belah terbesar dipantai timur. Kan...

    Nak tahu apa lagi yang menarik di Tganu belhlah singgah di blog cik Putih

    http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  43. Hye orang tengganu , hee .. dari segmen yang sama , btw already follow eu [sabahan]

    ReplyDelete
  44. folo oredy..

    blog ni santek la.. =)

    ReplyDelete
  45. balas kunjungan dr segmen yg sama dr KL. Ohoo, lagu kt blog ni sedapppp!

    tapi tapi tapiiii menganggu ke'fokus'an saya nak membacaaa. hukhuk :D

    nice blog :)

    ReplyDelete
  46. follow sini,
    http://fiqansz.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    jom join ni sekali:
    http://fiqansz.blogspot.com/2013/01/segmen-up-kan-follower-2013-by-fiqa-nsz.html

    ReplyDelete
  47. blogger ganu..terima kasih follow kita..dah follow dia plop.. (: salam ukhuwah.

    ReplyDelete
  48. ganu kito lalalalala ^^ hehe done follow

    ReplyDelete
  49. boleh gi hanimun dekat tengganu ni :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  50. hello thanks visit mine :)


    dr
    perak
    -xoxo-
    S

    ReplyDelete
  51. http://hanumsahaja-26.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html balas kunjungan 87

    ReplyDelete
  52. org tganu terbang singgoh sini! weeeee :)


    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  53. Salam..^^
    Singgah dari segment yang sama Jalan-jalan sambil follow..^^ saya dari SELANGOR^^

    http://secretofshaila.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.htm

    ReplyDelete
  54. Dari Ngeri sembilan datang ke Ganu , Harap Ganu sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

    http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  55. Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

    http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  56. Singgah dari segmen y sama ^^
    dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
    Jemput singgah sini gak yer ;)

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  57. Hallu! I dah follow youu #106. Dari segmen sama jugak! Btw, I dari sungai buloh, Selangor. :)

    ** kalau belum follow I, follow lah kalau rajin. Weeee :D

    http://randomssssss.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  58. assalammualaiku mm

    Hye .. ;]

    Dari segmen yang sama

    http://tiefiqs34.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  59. Salam singgah dan follow awak..Eyz dr segmen yg sama..pantai di Terengganu mmmg cantik2..dah pernah pergi tp xbkesempatan nak jalan2 tepi pantai sbb cuaca xelok..sdehnyaa..

    ReplyDelete
  60. berat 66,, aku follow mung..:P

    ReplyDelete
  61. http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    salam kenal dari ciksu:D
    singgah dari segmen yang sama..
    dari kedah

    i follow ;D

    ReplyDelete
  62. blogger melaka dtg melawat ^^

    http://www.nazlyizan.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  63. hai.. assalamualaikum..
    yeen dtg dari segmen yang sama
    jom terjah ke nogori plk :)
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  64. dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  65. As'salam.
    iz dtg dr sgmnt yg sme maaf llmbt ea rse bslh plak huhuhu
    ='(
    SALAM PEKENALAN EA =D

    ReplyDelete
  66. Salam ziarah dari waalid..guane gamok orang kite?

    waalid folo bloggers ganu..:)

    selamat menjalani ibadah puasa

    Permata Perjuangan

    ReplyDelete
  67. Husein singgah sini..
    dari segmen yg sma..

    kite blogger ganu gop

    ReplyDelete
  68. assalam..dtg dri nger yg sama...senyum sokmo..follow sini

    http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete